Kurss ‘Paškontroles sistēmas (HACCP) izveides pamatprincipi pārtikas aprites uzņēmumos’ sniedz zināšanas pārtikas paškontroles sistēmās.
Zināsānas par to, kas reglamentē paškontroles sistēmas ieviešanu pārtikas uzņēmumā, kādi soļi jāveic sistēmas ieviešanai, kādi riski sastopami pārtikas uzņēmumos un kā tos optimāli novērst neradod draudus cilvēku veselībai un apkārtējai videi.
KURSU VADA:
Liene Ozola
Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes, Pārtikas tehnoloģijas fakultātes docente, pētniece, Ph.D.
KURSA TĒMAS:
› Normatīvie akti
› Normatīvie akti, kas reglamentē HACCP procedūru ieviešanu pārtikas uzņēmumā
› Pārtikas uzņēmēju pienākumi un atbildība
› Pārtikas aprite un uzraudzība Latvijā
› Paškontrole
› Definīcijas
› Laba higiēnas prakse
› Elastīgums LHP īstenošanā
› LHP piemēri
› LHP uzraudzība, vadlīnijas un pārbaude
› LHP dokumentācija un uzskaite
› HACCP sistēmas ieviešana
› Izplatītākās pārtikas izraisītās slimības
› Izplatītākie pārtikas piesārņošanās iemesli, piesārņojuma mehānismi un profilakses pasākumi piesarņojuma novēršanai
› Robežvērtības likumdošanā
› Kritisko kontroles punktu koncepcija
NEPIECIEŠAMĀ IZGLĪTĪBA:
Nav nepieciešama kāda specifiska izglītība
IZSNIEDZAMAIS DOKUMENTS:
Apliecība par kursa apgūšanu
KURSA ILGUMS:
5 akad. st.
MĀCĪBU MAKSA:
45 Eur (t.sk.PVN)
NORISES VIETA:
E-apmācību platformā – www.liepamaca.lv
KLIENTI, KAS MUMS UZTICAS