Kad daba mostas un šķiet, it viss kļūst aktīvāks, der atcerēties, ka arī strādājot sēdošu biroja darbu ļoti svarīgi ir vismaz reizi stundā izkustēties. Teorētiski mēs to visi zinām, bet vai izdodas to realizēt?

Darba drošības viens no noteikumiem ir reizi stundā izkustēties, tas nozīmē nevis ar krēslu aizripināties līdz miskastei, bet gan piecelties no krēsla, aizdoties kaut uz virtuvi, ieliet ūdeni glāzē – padzerties, izstaipīt kaklu, plecus un  rokas. Ideālā gadījumā, iziet svaigā gaisā 10 minūtes, vai kārtīgi izvēdināt telpas. Neliela atpūta gan acīm, gan ķermenim mūsu organismam ļaus labāk justies un izvairīties no ‘’stīvām’’ locītavām, muskuļiem un citām problēmām.

Pavasara nogurums bieži rodas no tā, ka organisms ir novājināts pēc ziemas sezonas slimošanām un vitamīnu trūkuma. Tādēļ atceramies par zaļumu devu pusdienās un pietiekamu ūdens daudzuma patēriņu ikdienā.

Šķietami sīkumi, kas būtiski ietekmē mūsu pašsajūtu, tajā skaitā, arī darba spējas. Spējīgi un veselīgi darbinieki ir ikviena darba devēja un uzņēmēja sapnis, tādēļ, noteikti šeit nederēs aizbildinājumi, par to, ka nav laika izkustēties vai to, ka priekšnieks sāks “šķībi” skatīties, ja reizi stundā uz 10 minūtēm neatradīsimies darba vietā.

Varbūt iesaki savā kolektīvā reizi dienā nodarboties visiem ar “plankingu”?  🙂

SPECIĀLISTU VIEDOKĻI

CITI RAKSTI